Thursday, August 14, 2008

Kopi Yang Menyegarkan
Mamak Kopi Satu.... Boleh..
Kurang Manis yer.... Boleh...
Kurang Harga yer.... Tak Boleh..... kenapa?.. ekekek


Itu adalah versi tiruan iklan teh tarik di kaca TV. Tapi saya tukarkan kepada kopi kerana saya terlintas nak bercerita tentang kopi. Ramai orang suka minum kopi... Kopi 'O', kopi susu mahu pun Kopi pekat. Saya juga suka minum Kopi... sekali-sekala minum bila nak memandu boleh hilangkan rasa mengantuk. Ramai juga yang mengambil kopi di pagi hari untuk memulakan pekerjaan. Sarapan kalau tidak bersama kopi seolah-olah tidak lengkap sarapan hari itu. Begitulah peranan kopi dalam kehidupan sesetengah orang... sehinggakan komoditi Kopi turut aktif di niagakan di bursa-bursa antarabangsa.

Apa kaitannya Kopi dengan komuniti Duit?, Mungkin ramai menganggap saya sudah jauh terkeluar dari topik kan. Cuba renungkan Iklan TV tuh. Adakah anda fikir iklan 'Teh Tarik' ada releven dengan syarikat rangkaian telefon?... tidak bukan. Tapi idea kreatif producer iklan itu amatlah menarik. Sehinggakan bila orang mintak 'Teh tarik' dengan mamak boleh mengajuk-ajuk gaya iklan itu. Secara tak langsung ramai membudayakan iklan mereka dan menyebarkan jenama produk itu. Itulah yang cuba saya sampaikan. Saya rasa mudah je nak faham.

Baiklah, saya memang banyak Idea tentang kopi untuk di kongsi bersama, dan saya juga akan kongsikan dengan anda bagaimana nak mendapat income best dari internet walaupun menggunakan Kopi. Syaratnya amatlah mudah. Sertai kami dalam Komuditi Duit dan kemungkinan besar kita boleh menyumbangkan Idea yang lebih baik.

0 comments: